Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Arabia

Arabia-tavaramerkki on suomalaisen muotoilun edelläkävijä, jonka tuotevalikoiman muodostavat suositut astiasarjat sekä sisustus- ja lahjatuotteet. Arabian ytimen luovat muotoilu, keraaminen osaaminen ja tavaramerkin kehittäminen. 

Arabia kehittää ja valmistaa kodintuotteita korkeiden laatuvaatimusten mukaisesti erityisesti kuluttajille, jotka arvostavat suomalaista muotoilua. Arabian muotoilun lähtökohtina ovat ajaton kauneus, laadukkuus ja käytännöllisyys. Muotoilun ja pitkäjänteisen tuotekehityksen lähtökohtana on kuluttajan tarpeiden ymmärtäminen, ja sitä kautta arjen parantaminen kestävillä tuotteilla, jotka säilyvät sukupolvelta toiselle.

Tietoa posliinista ja riisiposliinin valmistus ja historia.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Posliini


Arabian tehtaan käyttökeramiikkaa - tietokanta perustuu Designmuseon ja siihen 2005 yhdistetyn Arabian museon esine-, kuva ja arkistokokoelmiin. Verkkonäyttelyn yli 2000 mallin tiedot kattavat Arabian käyttökeramiikkatuotannon varsin laajasti. Saman astiaston jokaista osaa ei ole esitelty verkkonäyttelyssä. Toteutuksesta on mahdollista etsiä tietyn suunnittelijan tuotantoa tai edetä esineen pohjaleiman perusteella ja tutkimalla esineen koristelua. Hakumahdollisuuksia voi myös yhdistellä.
http://arabia.kokoelma.fi/


Kysy muotoilusta! Kysy kuvan kanssa tai ilman kuvaa. 

Osa kysymyksistä vastauksineen julkaistaan nimettöminä ja toimitettuina näillä verkkosivuilla. Vastaus kysymykseesi saattaa jo löytyä sivuilta - katso mitä on kysytty aikaisemmin.

Designmuseo vastaa palvelun kautta tulleisiin kysymyksiin kysyjän ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen kahden viikon kuluessa kysymyksen vastaanottamisesta. Designmuseo ei anna esineistä hinta-arvioita

http://kysymuseolta.fi/designmuseo/?lang=fin

Arabian astioiden hoito- ja käyttöohjeet

Uuninkestävä
Arabian astioissa voi valmistaa ruokaa uunissa. Uunikäytössä astian pohjan on oltava koko kuumennuksen ajan nesteen tai ruoka-aineen peitossa. Lämpötila saa olla enintään 250 astetta ja etäisyys grillivastuksista vähintään 10 cm. Arabian astioita ei tule laittaa jäähdyttämättä pakastimeen, eikä suoraan pakastimesta kuumaan.

Mikroaaltouunin kestävyys
Arabian astiat voi laittaa mikroaaltouuniin, kun niissä halutaan sulattaa pakastettuja herkkuja tai kuumentaa annoksia. Säästät aikaa ja vaivaa, kun sama Arabia-astiasi käy kaikkeen.

Säilö pakastimessa
Arabian astiat kestävät kylmää, kunhan ruoka muistetaan jäähdyttää ennen pakkaseen laittamista. Sama pätee toisinpäin eli tarjoiluastiaa ei saa laittaa suoraan pakkasesta kuumaan uuniin. Älä kuitenkaan jäädytä astioissa nesteitä, koska ne laajenevat jäätyessään.

Konepesun kestävyys
Arabian tehtaalla lasitteita ja värejä on testattu vuosikymmeniä ja uusia kehitetään jatkuvasti. Lasite antaa astialle kauniin ulkonäön ja kestävän pinnan. Kun noudatat konepesu- ja huuhteluaineiden annostusohjeita, saat kaikki Arabian astiasi säilymään mahdollisimman kirkkaina ja kiiltävinä.

Koriste-esineiden käyttö ja huolto
Koriste-esineiksi tarkoitettuja seinälautasia ei suositella ruokailuun tai tarjoiluun, eikä niiden pesu astiapesukoneessa ole suositeltavaa. Koriste-esineiden kuva poltetaan kiinni matalassa polttolämpötilassa, joten kuva ei ole lasitteen suojaama, eikä siten kestä puhdistusta astianpesukoneessa. Keraamiset väriaineet eivät ole orgaanisia, joten niitä ei tarvitse suojata auringonvalolta. Keraamiset koriste-esineet voi puhdistaa vesipesulla käyttämällä astianpesuainetta, ilman hankaavia pesuaineita ja -välineitä.
 
Kynttilälyhdyt ja -jalat
Arabian kynttilälyhdyissä voit polttaa joko ns. lämpökynttilää tai tavallista kapeaa ja pitkää kynttilää. Älä polta tavallista kynttilää aivan loppuun asti, sammuta se noin 1–2 cm ennen kynttilänjalan yläpintaa. Näin varmistat, että liekin kuumuus ei riko esinettäsi. Käytä kynttilälyhdyssä ainoastaan metallikuorisia lämpökynttilöitä, joiden halkaisija on enintään 42 mm. Tarkista, että lämpökynttilän ja kynttilälyhdyn seinämien väliin jää riittävä ilmaväli.

Noudata myös kynttilätuotteiden käyttö/varoitusohjeita: Käytä aina kynttilälyhtyä palamattomalla alustalla. Älä koskaan jätä kynttilää palamaan ilman valvontaa, sammuta kynttilä tai kynttilälyhty kun poistut paikalta. Kynttilälyhdyn sisälle tai kynttilän päälle ei saa pudottaa vieraita esineitä. (esim. tulitikkua). Älä myöskään sijoita kynttilää vetoiselle paikalle, kuumalle paikalle tai TV:n päälle.

Palavaa kynttilää ei saa liikuttaa, sillä sydänlanka saattaa siirtyä sulassa steariinissa. Kynttilän tai kynttilälyhdyn yläpuolelle tai välittömään läheisyyteen ei saa sijoittaa palavaa materiaalia. (esim. ikkunaverhoa).

Suosittelemme pinoamaan korkeintaan kolme pinoa päällekkäin, jotta alusta on riittävän tukeva palavalle kynttilälle.