Aino Aalto
Ennakkoluulottomasti ja modernisti muotoiluun suhtautunut Aino Aalto oli todellinen edelläkävijä. Vuonna 1932 hän suunnitteli Bölgeblick-lasisarjan, joka nykyään kulkee Iittalan mallistossa suunnittelijansa nimellä. Veteen heitetyn kiven synnyttämät renkaat inspiroivat palkittua muotoilua, joka tuntuu tuoreelta vielä yli 70 vuotta myöhemmin. Aino Aalto suunnitteli lmyös rakennuksia, sisustuksia, huonekaluja ja tekstiilejä. Aino Aallon elämäntyön merkitys on mittaamattoman suuri.
Alvar Aalto
Aalto suunnitteli myös useita esineitä, jotka oli alunperin tarkoitettu osaksi rakennuksia ja niiden sisustusta. Esineet alkoivat kuitenkin elää omaa elämäänsä. Aallon suunnittelemista esineistä kuuluisin on lasimuotoilun ikoni, Aalto-maljakko, joka nähtiin ensimmäistä kertaa vuoden 1937 Pariisin maailmannäyttelyssä. Itsenäisesti ja yhdessä puolisonsa Aino Aallon kanssa Alvar Aalto suunnitteli paljon esineitä, joita on tänäkin päivänä edelleen myynnissä. Ne ovat samaan aikaan monipuolisia käyttöesineitä ja osa sisustusta.
Aalto+Aalto
Muotoilijoita yhdistää halu tehdä funktionaalisia, esteettisiä ja emotionaalisia tuotteita, jotka tuovat jotain uutta materiaalikenttään. Heille on tyypillistä uusien näkökulmien etsiminen arjen esineisiin. Aalto+Aalto on suunnitellut tuotteita mm. Kekkilälle, Selki-Asemalle ja SavetheC:lle.
Antonio Citterio
Ronan ja Erwan Bouroullec
Pariisissa työskentelevät muotoilijaveljekset Ronan (s. 1971) ja Erwan Bouroullec (s. 1976) ovat työskennelleet yhdessä noin 15 vuoden ajan. Yhteistyön vahvuutena on yhteinen pyrkimys huolellisuuteen ja haasteena veljesten erilaiset luonteet.
Veljesten yhteistyökumppaneita muotoilun alalla ovat esimerkiksi Vitra, Magis, Cappellini, Alessi, Flos, Kvadrat, Mattiazzi ja HAY. Studio Bouroullecin ja Iittalan yhteistyö alkoi 1990-luvun lopulla Relations-projektin yhteydessä. Yhteistyössä kreo-gallerian kanssa Bouroullecin veljekset ovat toteuttaneet monia kokeilevia projekteja suunnittelemalla erilaisia tiloja ja huonekaluja, osallistumalla arkkitehtuuriprojekteihin, suunnittelemalla tekstiiliseinäkokonaisuuksia tai kokonaisia kokoelmia.
Ronan ja Erwan Bouroullecilla on ollut useita näyttelyitä esimerkiksi Lontoon Design Museumissa ja Los Angelesin Museum of Con-temporary Artissa. Hiljattain heidän näyttelyitään on ollut Metzin Centre Pompidoussa, Chicagon Museum of Contemporary Artissa ja Pariisin Arts Décoratifsissa.
Björn Dahlström
Hän on suunnitellut niinkin erilaisia tuotteita kuin porakoneita, huonekaluja, puuleluja ja keittoastioita. Iittalalle suunnitellut Tools-keittiötuotteet ovat olleet niin yleisö- kuin kilpailumenestys. Eräissä palkintoperusteluissa puhutaan "muodon ja laadun ylivoimaisesta liitosta". Kättä vaihtelevilta lämpötiloilta suojaavalla muovirenkaalla varustetut HotCool-lasit ovat myös saavuttaneet suuren suosion.
Kyuhyung Cho
Cho on opiskellut tarinankerrontaa Tukholmassa (Konstfack, University College of Arts, Crafts and Design) sekä graafista suunnittelua Seoulissa, Koreassa (Konkuk University). Cholle myönnettyihin huomionosoituksiin lukeutuvat mm. Young Swedish Design 2013 palkinto.
Kyuhyung Cho on suunnitellut Iittalalle ainutlaatuisen Alphabet-kuosin. Chon inspiraatio Iittala Alphabeteihin kumpuaa kirjainten historiasta. Kun osa tämänpäiväisistä aakkosistamme on kehittynyt muinaisista symboleista, Cho toimi toisinpäin ja loi uniikkeja kuvia, jotka edustavat kirjaimia.
Andreas Engesvik
Engesvikin tunnetuimpia kansainvälisiä asiakkaita ovat Ligne Roset, Established & Sons, Muuto ja Normann Copenhagen - ja nyt myös Iittala. Hän on myös mm. tehnyt häälahjan prinssi Haakonille ja prinsessa Mette Maritille, sekä suunnitellut huonekaluja prinsessan toimistoon Norjan kuninkaanlinnaan. Engesvik on saanut useita palkintoja toimiessaan Norway Says -ryhmässä. Tärkeimpiä kansainvälisiä palkintoja ovat mm. IF Product Design Award 2010, Wallpaper design Award 2009 (paras valaistus) 2009, Torsten & Wanja Søderberg Award Ruotsi 2007.
Klaus Haapaniemi
Alfredo Häberli
Göran Hongell
Kaj Franck
Harri Koskinen
Vuonna 2000 Koskinen nimettiin Suomen vuoden nuoreksi muotoilijaksi. Hänet on palkittu vuosien aikana useilla eri palkinnoilla, mm. Compasso d'Oro -palkinto vuonna 2005, Pro Finlandia -mitali 2007 sekä Torsten ja Wanja Söderbergin pohjoismainen muotoilupalkinto 2009. Harri Koskinen on toiminut vuoden 2012 alusta lähtien myös Iittalan muotoilujohtajana.
Nathalie Lahdenmäki
Lahdenmäki on saanut runsaasti tunnustusta työstään sekä kansallisesti että kansainvälisesti. Hänen Fire-kynttilälyhtynsä palkittiin Design Plus -palkinnon vuonna 2002. Tunnustuksiin lukeutuvat myös Maire Gullichsen -palkinto 2002 ja kolmas sija arvostetussa Minon keramiikkakilpailussa Japanissa 2005. Vuonna 2008 hänet valittiin Vuoden Nuoreksi Muotoilijaksi yhdessä Naoto Niidomen kanssa. Lahdenmäen töitä on hankittu moniin kokoelmiin, mm. Göteborgin Rhösska-museoon. Hän pitää aktiivisesti näyttelyitä Suomessa ja ulkomailla.
Aleksi Kuokka
Arto Kankkunen
Magnus Pettersen
Laura Partanen
Laura Partasen ja Arto Kankkusen töitä on ollut esillä muun muassa Design Forumin järjestämässä Nuorten Forum 2000 -näyttelyssä Helsingissä. Partasen ja Kankkusen yhteinen Innodesign-yritys suunnittelee muotoilua ja uusmediaratkaisuja.
Heikki Orvola
Matti Klenell
Suunnittelijana Klenell lähestyy jokaista projektia uniikkina, ainutkertaisena tehtävänä. Lasi materiaalina oli Klenellille tuttu, tuotesuunnittelun lisäksi hän on tehnyt mm. uniikkiesineiden yksityisnäyttelyitä, joista viimeisin oli lokakuussa 2011 IngerMolin Galleriassa Tukholmassa. Klenell osallistui myös Nuutajärvellä syksyllä 2011 pidettyyn, Aalto-yliopiston järjestämään kansainväliseen lasinpuhallustyöpajaan ja -konferenssiin. Viimeisin osoitus Klenellin lasimuotoilusta on hänen Iittalalle suunnittelemansa Lempi-juomalasi, joka palkittiin red dot -tuotepalkinnolla vuonna 2012.
Klenell on suunnitellut myös mm. huonekaluja ja valaisimia; hänen asiakkaitaan ovat olleet mm. BRIO, Moooi, Muuto, Källemo ja Bals Tokyo.
Pentagon Design
Toimisto on saanut useita tunnustuksia, mm. arvostetut iF Product Design, red dot ja Design Plus-palkinnot. 2010 Teollisuustaiteen Liitto Ornamo valitsi Aromaan ja Suomelan vuoden teollisiksi muotoilijoiksi. 2012 heille myönnettiin Muotoilun valtionpalkinto.
Cecilie Manz
Tanskalaismuotoilija Cecilie Manz (s. 1972) luetaan Tanskassa sukupolvensa johtaviin tuote- ja huonekalumuotoilijoihin, ja hänen töitään on mukana myös MoMAn pysyvässä kokoelmassa. Hän on suunnitellut huonekaluja, laseja, valaisimia ja muita pääasiassa kodinsisustuksen elementtejä. Manz on suunnitellut Iittalalle monikäyttöisen Aitio-seinäsäilytysjärjestelmän.
Musuta
Anu Penttinen
Timo Sarpaneva
Hänet on palkittu muun muassa Lunning-palkinnolla ja kahdesti Milanon triennaaleissa. House Beautiful -lehti antoi vuonna 1956 Sarpanevan Orkidea-lasiveistokselle arvonimen "The Most Beautiful Object Of The Year". Professorin arvonimi hänelle myönnettiin vuonna 1976 ja Taideteollisen korkeakoulun kunniatohtorius 1993. Timo Sarpanevan tuotanto ulottuu käyttö- ja taidelasista tekstiileihin ja grafiikkaan. Iittalalla Sarpaneva on ollut erittäin tärkeässä roolissa - mm. yrityksen tunnuksena palveleva i-merkki on hänen suunnittelemansa. Iittalan valikoimista löytyy myös Sarpanevan jo 1960-luvulla suunnittelema valurautapata.
Piano Design
Samuji
Nanny Still
Tove Slotte
Carina Seth-Andersson
Iittalalle vuonna 1998 suunniteltu Seth-Andersson -sarja pitää sisällään ruostumattomasta teräksestä valmistetut salaattikulhot ja linjakkaat, puiset salaattiottimet. Molemmat ovat löytäneet paikkansa tyylikkäissä keittiöissä.
Ilkka Suppanen
Oiva Toikka
Toikka on voittanut lukuisia arvostettuja palkintoja, mm. Pro Finlandia -mitalin 1980, Kaj Franck -muotoilupalkinnon 1992, Suomi-palkinnon 2000 ja Prins Eugen -palkinnon 2001. Oiva Toikka tunnetaan parhaiten Iittalalle suunnittelemastaan Birds-sarjasta. Käsityönä valmistetut uniikit lasilinnut ovat keräilijöiden intohimon kohteena ympäri maailman. Rakastetuissa lasilinnuissa Toikka yhdistää ehtymättömän mielikuvituksensa perusteelliseen tuntemukseen lasin ominaisuuksista.
Tapio Wirkkala
Tapio Wirkkalan Iittalalle suunnittelemat lasiesineet ovat hänen tunnetuinta tuotantoaan. Lasisarjat Ultima Thule ja Tapio ovat säilyttäneet suosionsa vuosikymmenten ajan.